Hier ligt jouw business G-spot.

Hoe bevredigend het ook kan zijn om enkel de opdrachten aan te nemen die jou gelukkig maken, toch loont het de moeite om eens wat dieper te graven in je klantenportefeuille. Geluk is goed, maar daar koop je geen boterhammen mee. Of toch?


We kennen allemaal wel mensen die gevangen zitten in een gouden kooi. De collega's zijn vrienden geworden, tijdens de kantooruren in elk geval, het is dichtbij huis, goed betaald en de job inhoud is al jaren dezelfde dus uit te voeren met de ogen toe. Dat onderdrukt het gevoel hersendood te zijn wel voor een tijd. Maanden. Jaren.


Aan het andere uiterste vinden we de freelancers die volledig hun hart volgen en kiezen voor de opdrachten die hen gelukkig maken. Zonder doordachte strategie, geen enkele koppeling aan de missie en visie van hun bedrijf, weinig oog voor marges of rendabiliteit maar wel helemaal hun ding. De gemengde reacties van jaloezie en meewarigheid blijven minder lang plakken dan de financiële kopzorgen.


Is het dat dan? Gouden kooi of papieren geluk? Als je alles wil, ben je dan gretig? Nee. Als je alles wil, dan ben je ambitieus met een goede zin voor realiteit. Dat betekent dat jij bewust op zoek wil gaan naar jouw G-Spot. Die ene plek die je genot en rust verschaft. Jouw professionele Groei-Spot!

De business G-Spot vind je op de kruising van de projecten die je enerzijds gelukkig maken, vaak voorkomen en bovendien een hoge marge kennen.Hoogstwaarschijnlijk krijg je vaak dezelfde opdrachten aangeboden. Je hebt heel wat ervaring in die richting en hebt jezelf herhaaldelijk bewezen dus je doet dat soort dingen ook echt graag. Je prijzen zijn goed (of aan de lage kant) en de mond-tot-mond reclame doet zijn werk. Yes baby! Goed voor de productiviteit want je bent voortdurend vol geboekt. En toch blijft de winst aan het einde van de rit achter. En als er eens een dik betaalde opdracht passeert moet je die laten schieten wegens geen tijd. Dat zuigt.


Dus je hebt je strategie omgegooid. Je gaat nu voor de big bucks en gaat enkel voor de opdrachten die veel geld opleveren. Dat het wat afstompend werkt en je de passie uit le lijf voelt vloeien, dat vergeet je telkens even wanneer je je facturen opstelt. Maar een beetje later duikt het weer op. Je haat je job.


Jou zullen ze daar niet meer op betrappen. Resoluut kies je voor je eigen geluk en voor die zeldzame, goudomrande opdrachten waarop je stevig kan doortellen. Je geniet van elke seconde en hebt vervolgens weer dagenlang tijd om te teren op dat gelukzalige gevoel want ja, dat soort opdrachten zijn nu eenmaal zeldzaam. Af en toe een fikse factuur uitsturen en de rest van de tijd voel je je nutteloos.


De sleutel tot financiële stabiliteit, succes en geluk ligt op de kruising. Daar ligt jouw business G-spot. Vertrek vanuit je talent en de projecten waaruit jij voldoening haalt. Bouw aan je netwerk en je eigen branding. Verkondig aan de hele wereld - of toch zeker aan jouw doelgroep - waar jij goed in bent, onderbouw het met reviews en cases en own it! Vertaal dat zelfvertrouwen nu ook in je prijszetting. Neem je opdrachten van de voorbije periode onder de loep en definieer waar veel vraag naar is, waar je voorkeur naar uitgaat én voor welke van die dingen je een correcte prijs kan tellen. Dat overzicht is jouw ideale portfolio om verder te groeien. Where volume, margin and passion meet.


Klaar om je business G-spot te bespelen? Have fun!


Céline Malyster


36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven